Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Singapore Airlines пуска най-дългия пътнически полет в света

Shutterstock

Авиокомпания Singapore Airlines пуска днес най-дългия пътнически полет в света от Сингапур до Ню Йорк, при който 16 700 километра ще бъдат изминати за 18 часа и 45 минути без междинни кацания, съобщи ДПА.

Полетът на Airbus A350-900ULR)ще излети в 23:35 часа местно време (15:35 по Гринуич). Така Singapore Airlines ще отнеме на Quatar Airways досегашния рекорда за най-дълъг полет в света - 17 часа и 40 минути маратонско пътуване от Доха до Оукланд.

Пътниците на Singapore Airlines няма да се измъчват от тесни седалки в икономичната класа по време на продължителния полет. Самолетът има две класи - само 67 седалки бизнес класа и 94 седалки премиум икономична класа (между икономична и бизнес класа).

Eднопосочните билети от Сингапур до Нюарк се продават за 3585 сингапурски долара (2594 щатски долара) в премиум икономична класа и 7685 сингапурски долара в бизнес класа.

Летище "Нюарк Либърти" е в Ню Джърси, но е само на 19 километра извън Ню Йорк и е едно от трите най-големи летища, които обслужват метрополиса Ню Йорк.

Първоначално ще има три полета седмично по маршрута, като се очаква всекидневните полети да започнат от 18 октомври нататък.

Не за първи път авиокомпанията лети от летище "Чанги" до Ню Йорк. Полетът се подновява, след като Singapore Airlines го спря през 2013 година, когато поскъпналото горивото направи икономически неизгодно използването на самолетите Airbus A340-500 с 4 двигателя.

Полетът по тази линия вероятно може да не задържи дълго време рекорда си, тъй като главният изпълнителен директор на Qantas Алън Джойс обяви през август, че компанията планира да пусне директен полет между Сидни и Лондон през следващите 4 години. Той ще трае 20 часа.

още от Туризъм