нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Туризмът останал извън Плана за възстановяване, оплакаха се от бранша

Снимка: Shutterstock

Във версията от 16 април 2021 г. на Плана за възстановяване не открихме нито един проект или целево финансиране, свързано с проекти в туристическата индустрия. Считаме, че е правилно да се разглежда мястото на туризма в различните стълбове от общата конструкция на този план. Това заяви в ефира на bTV изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова. 

Тя допълни, че туристическият сектор е един от най-засегнатите от пандемията от COVID-19, като браншът е поискал милиард и половина. "Това е базисна позиция, от която считаме, че трябва да тръгне разговора за присъствието на индустрията в този план. Единственият механизъм, който сработи след назначаването на Мариана Николова чрез работна група беше възможно единствено да произведе една визия за дигитална трансформация. Ние не знаем дали този повече от скромен проект като бюджет е намерил място в последната работна версия", каза още Карастоянова. 

По думите й, от Националния борд по туризъм са потърсили многократно контакт с екипа, който работи по Плана за възстановяване, но механизмът е създаден така, че само министерствата да предлагат проекти. 

Относно широко обсъждания "зелен сертификат" за пътуване по време на пандемията, Карастоянова обясни, че Националният борд по туризъм подкрепя идеята. "До часове здравният министър трябва да издаде правилата за туризма", каза още тя. 

още от Туризъм