Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Япония пуска нискотарифна самолетна компания за дълги разстояния

101

Снимка: Guliver / Getty Images

Японските авиолинии Japan Airlines (JAL) обявиха днес, че скоро ще създадат нискотарифна компания за полети на средни и далечни разстояния до Азия, Европа и Съединените щати, предаде Франс прес.

Бившият водещ японски авиопревозвач, който се възстанови от фалит, иска да се позиционира като пионер в сектор, който смята за печеливш и обещава много конкурентни цени при пълно обслужване.

Авиокомпанията не съобщи подробности за линиите, които възнамерява да открие, но посочи, че на първо време ще използва два самолета Boeing 787-8, излитащи от токийското летище Нарита, на около 60 км от японската столица.

През юли ще бъде създадено дружество, което да подготви учредяването на тази авиокомпания, с възможно участие на други инвеститори.

Доста анализатори обаче остават скептични пред предложението за нискотарифни полети от над 10 часа, задавайки си въпроса как авиокомпанията ще успее да намали разходите си.

JAL очакват новият им филиал да привлича всяка година освен японски пасажери, също и част от 60-те милиона чуждестранни посетители, които Япония се надява да посреща от 2030-а нататък, спрямо 28,7 милиона миналата година и 40 милиона, прогнозирани за 2020 година.

още от Туризъм
19
Събота
Януари