Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Жълтите жилетки” не спряха туристите във Франция

Shutterstock

Франция е поставила нов рекорд през 2018 година, когато е била посетена от близо 90 милиона чуждестранни туристи, въпреки въздействието в края на годината на протестите на "жълтите жилетки". Това обяви днес правителството, цитирано от Франс прес.

И през 2018 година Франция е продължила да бъде първата туристическа дестинация в света, със задоволство съобщи днес правителството на заседание на междуминистерсткия съвет по туризма, председателствано от премиера Едуар Филип.

Франция е посрещнала през миналата година 89,4 милиона чуждестранни посетители, а това е увеличение с 3 на сто спрямо 2017 година и е нов рекорд, се допълва в комюникето.

Правителството си поставя амбициозната цел страната да посрещне 100 милиона чуждестранни туристи до края на 2020 година.

Досега само статистическият институт е обявил официални данни за туристическите посещение през 2018 година, според които са регистрирани общо 438 милиона нощувки (направени от французи и чужденци) в местата на настаняване на туристи на територията на страната.

още от Туризъм