нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Двама висши мениджъри поемат управлението на Идеал Стандарт Интернешънъл

Източник: idealstandard.com

Идеал Стандарт Интернешънъл, един от водещите производители в света на висококачествени решения за баня за частни и обществени сгради, обяви, планове да назначи Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес съвместно да ръководят групата в позицията на Главни изпълнителни директори след напускането на Торстен Тюрлинг.

Ян Питер Тевес се присъединява към Идеал Стандарт Интернешънъл като Главен търговски директор през октомври, 2018 г. 

Йонас Нилсен става част от компанията през януари 2019 г. като Главен производствен директор.

В резултат на реорганизацията на групата на бизнес сегменти през септември 2020 г., Йонас Нилсен поема поста Президент „Санитарна керамика“, а Ян Питер Тевес като Президент „Фитинги“ в допълнение към ролята си на Главен търговски директор.

С организирането на компанията на сегменти успешно завърши една по-голяма трансформация в Идеал Стандарт Интернешънъл. Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес имаха водеща роля за тази промяна. Днес, производствените мощности са технологично усъвършенствани, бизнесът е по-ефективен и адаптивен, за да отговори на очакванията на клиентите, брандовете са по-разпознаваеми като лидери на иновация и дизайн. Новото лого, въведено за първи път през 2017 г., се превърна в утвърдена търговска марка и символ на фирмената култура "Together for Better".

Преди да се присъедини към Ideal Standard, Ян Питер Тевес е Вицепрезидент на Building Europe в Uponor, където е член на Изпълнителния съвет на групата. Преди това той има над 10 години опит в Grohe, изпълнявайки различни лидерски роли. През 2012 г. е назначен за Главен маркетинг директор и член на Глобалния управленски екип на Grohe.

Преди да се присъедини към Ideal Standard, Йонас Нилсен е заемал различни ключови роли като: Президент „Европа, Африка и Южна Америка“ в автомобилния доставчик IAC Group, Президент Европа & Африка в Autoliv AB, Главен оперативен директор на Franke Kitchen Systems Group, различни оперативни и регионални роли във Visteon Corporation и Lear Corporation.

Греъм Олдройд (Graham Oldroyd), председател на Съвета на Ideal Standard коментира: "От името на Борда, искам да поздравя Ян Питер Тевес и Йонас Нилсен за техните бъдещи нови роли. Поотделно, всеки един от тях вече е завършен лидер с успешен опит. Заедно те носят богат опит за развитието на Ideal Standard".

още от Управление