Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Илон Мъск: През 2018-та остарях с 5 години

Снимка: Guliver/ Getty Images

"2018-та година се усещаше сякаш остарях с пет години за една", заяви американският предприемач Илон Мъск наскоро, по време на представянето на новия Model Y на Tesla. Мъск премина през "производствен ад" в последната година в рамките на усилията си да създаде масово производство на автомобилите на Tesla, което да бъде печелившо.

Това не е първият случай, в който Мъск споделя, че прегрява от работа, посочва Business Insider. По-рано - през август 2018 г., той заяви пред "Ню Йорк таймс", че е взимал 120-часови работни седмици. Това е много над средната продължителност на работната седмица в Съединените щати, която е 34,4 часа седмично, по данни на националното бюро за трудова статистика. 

"Имаше периоди, в които не напусках фабриката в продължение на три-четири дни - дни, в които не излизах навън", каза Мъск пред изданието. "Това наистина дойде за сметка на да не виждам децата си. И да не виждам приятели", каза той. 

Силициевата долина е известна с работната си етика да издига на пиедестал работата, но в интервюто става ясно, че Мъск осъзнава вредите от прекомерния труд върху живота си. Той каза още, че е прекарал последния си рожден ден на работа и не е взимал значителна почивка от 2001 г. насам. Освен това има и проблем със съня. "Често е въпрос на избор да не спя или да взимам Ambien (лекарство за сън)", каза той. 

още по темата
още от Управление