Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимки: Guliver / Getty Images

Меган Маркъл изкачва стълбите на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор в сватбената си рокля, издържана в изчистена линия, с акцент върху воала и тиарата. Роклята е на "Живанши", предадоха световните медии. Тиарата е на кралица Мери, взета назаем от кралица Елизабет Втора. 

Джордж Клуни и съпругата му - известният адвокат и правозащитник Амал Клуни. Снимка; Guliver / Getty Images

Почитатели на британското кралско семейство се стичат по улиците на Уиндзор. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Лошият шеф се познава отдалеч

Снимка: Shutterstock

Всеки работещ човек може да сподели поне една ужасна история за отношението на някои от своите шефове.

Лошото поведение на мениджърите допринася за много конфликти, ниска ангажираност, здравословни проблеми на служителите и други негативни последици, които влияят пряко или косвено на финансовото състояние на техните организации.

Макар че има и много по-тежки случаи на неприемливо поведение от страна на шефовете, това са пет от най-вредните и най-често срещани навици на некомпетентните лидери, които съм срещал през годините.

1. Крадат светлината на прожекторите

Служителите работят усърдно, за да създадат качествен продукт и да го пуснат на пазара навреме. Когато успяват да го направят, шефът си приписва заслугите за цялата работа, без да признае приноса на своите служителите и да отбележи всеобщия успех. Този тип мениджър винаги търси внимание и не спира да краде светлината на прожекторите от тези, които наистина я заслужават.  

2. Имат нарцистични тенденции

Патологично нарцистичните шефове могат да провалят кариерата дори на най-талантливите и компетентни служители. Шефът нарцис може да унищожи професионалното ви самочувствие като ви накара да се съмнявате в себе си и във вашата стойност за организацията.

Джоузеф Бурго, автор на „The Narcissist You Know: Defending Yourself Against Extreme Narcissists in an All-About-Me Age“, казва, че тези мениджъри разчитат на презрително и неуважително поведение, за да накарат другите да се чувстват като губещи, а себе си като победители.

3. Те се интересуват само то себе си

Забравете за корпоративната мисия и целите на организацията. Единственото нещо, което е от значение за тези шефове, е личното им представяне и годишните бонуси. Техният отбор се състои от един човек, самите тях. За тези шефове най-важното нещо е да изглеждат добре пред своите началници.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Снимка: Guliver/ Getty Images

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66128
0.601945
CNY
10
2.60267
3.84221
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23971
0.446486
RUB
100
2.67135
37.4343
USD
1
1.66016
0.602352