нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Louis Vuitton обяви промени в мениджмънта на Tiffany

Снимка: Guliver/ Getty Images

Френската група за луксозни стоки Louis Vuitton Moet Hennessy - LVMH обяви нови назначения във висшия мениджмънт на Tiffany, сред които двама топ ръководители от Louis Vuitton. Това е първата реформа в американската бижутерийна компания, след като приключи придобиването й за 15,8 милиарда долара, предаде Ройтерс.

Сделката стана факт след ожесточен правен спор. LVMH се отказа от изкупуването в разгара на пандемията от Ковид-19, която затрудни продажбите на луксозни стоки. В крайна сметка двете компании се договориха за цена, по-ниска с 425 милиона от първоначалната, припомня агенцията, цитирана от БТА.

Френската група обяви, че Антъни Ледрю, старши изпълнителен директор на марката Louis Vuitton, ще бъде главен изпълнителен директор в Тифани, поемайки поста от Алесандро Болиоло, който трябва да напусне на 22 януари.

Александър Арно, един от синовете на шефа на Ел Ве Ем Аш Бернар Арно, ще бъде изпълнителен вицепрезидент и отговарящ за продуктите и комуникацията, докато главният изпълнителен директор и председател на борда на Vuitton ще стане председател на Тифани. 

още от Управление