нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нов председател и нов УС в IAB България

Членовете на новия УС на IAB България. Снимка: Личен архив

IAB България, най-голямото сдружение на медии, агенции и компании, отговорни за дигиталния бизнес в България, избра нов Управителен съвет от 9 ключови експерти от общността с двугодишен мандат, а като 10-ти член част от новият  УС според приетият нов устав е изпълнителният директор Надя Гогова. За председател на организацията бе избрана Милена Мишинева, която е CDO & Product Strategy Director dentsu Southeast Europe, а за зам.- председател по новоприетият устав бе одобрен Христо Христов, изпълнителен директор на Дарик радио.

Милена Мишинева e медия и маркетинг професионалист с над 10 години опит в дигиталния бранш. Част от dentsu България от 2012 г. тя започва като старши специалист по дигитални медии, за да стане бизнес директор на програматик звеното на компанията три години по-късно и реално да създаде рамката, върху която се гради днес автоматичното закупуване на дигитални медии на българския пазар. От 2018 г. Милена поема позицията Chief Data Officer отговорен за стратегическото развитие, иновациите и интеграцията на дейта активите на dentsu в България във всички сфери на развой на компанията от продукти до бизнес платформи и инфраструктура, насочени към крайните клиентите. От 2021 г. Милена става Chief Data Officer на dentsu за целия Югоизточен регион, който освен България обхваща още Румъния, Хърватия и 7 балкански афилиейт пазара на балканския полуостров.

Милена поема ролята от досегашния председател – Николай Бойков, чийто мандат бе с фокус развитието на организацията, отварянето й към партньорства с други браншови организации, продължението и надграждането на проекта за нова метрика на пазара и ключова част бе изготвянето на стратегията за визия и растеж на IAB.

Тази година бе изключително предизвикателна за всички браншове и независимо от трудностите, с които се сблъска и бизнеса, и медиите, и агенциите, 2021-а акселерира процеси свързани с трансформация на всички сфери на бизнеса в посока дигитализация. IAB България също отбеляза изключителни резултати въпреки обстоятелствата.

В новия управителен съвет влизат Милена Mишинева, Дентсу България, Христо Христов, Индипендънт Медия БГ ЕАД, Добринка Стойкова, guts & brain DDB, Ангел Искрев, proof., Сибина Григорова, Публитикс Медиа ЕООД, Зоя Василева, БТВ Медиа Груп, Дора Стрезова-Николова, Кока Кола България, Илияна Захариева| А1 България, Димитър Денев, Банка ДСК, които заедно с досегашните членове на УС ще управляват сдружението.

С новите попълнения, в IAB България се осигурява за изцяло равно представителство на различните отрасли от дигиталната среда – медии, агенции и бизнеса/рекламодатели  и така се гарантира прозрачност, приемственост и последователност, което е фокуса на приетата стратегия за визия и растеж на организацията.

Пълният състав на новия управителен съвет е:

  • Милена Mишинева | dentsu
  • Добринка Стойкова| guts & brain DDB
  • Ангел Искрев | proof.
  • Христо Христов|Индипендънт Медия БГ ЕАД
  • Сибина Григорова| Публитикс Медиа ЕООД
  • Зоя Василева | БТВ Медиа Груп
  • Дора Стрезова-Николова|Кока Кола България  
  • Илияна Захариева| А1 България
  • Димитър Денев, Банка ДСК
  • Надя Гогова, Изпълнителен директор

Основните задачи пред IAB България през последните 12 години продължават да бъдат: спазването и  популяризирането на световните IAB стандарти в областта на онлайн рекламата, увеличаването на интерактивния маркетинг, базиран на данни и проучвания, увеличаването на дела на  рекламни инвестиции в българските медии, както и провеждането на различни образователни инициативи, с които се повишават компетенциите на кадрите в дигиталния маркетинг.

“Изключително съм щастлива, че поемам мандата именно от Николай, защото благодарение на неговите усилия, изминалата година бе много успешна за IAB в няколко посоки като изготвянето на стратегията за визия и растеж на организацията, продължението и надграждането на проекта за нова метрикa на пазара и редица нови проекти, които стартираха. За мен е много важна и отговорна задача, заедно с колегите в УС  да гарантираме приемственост и да надградим постигнатите резултати.С избирането на новите членове всяка година, ние винаги се стремим да приобщаваме ключови експерти от различни сектори като си поставяме за цел да работим много усилено в посока обединяване на дигиталната индустрия в България“", сподели новият председател на организацията Милена Мишинева.

Тя допълни, че новият УС ще продължи и сътрудничеството с останалите браншови организации като отбеляза, че реално без "безценната подкрепа на изпълнителния директор на IAB България – Надя Гогова, която вече е част и от Управителен съвет", сдружението не би постигнало същите резултати."

 

още от Управление