нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нов шеф на „Карлсберг България“

Денис Шерстенников поема управлението на „Карлсберг България”. Той заема позицията след Деян Беко, който става управляващ директор на „Олимпик Брюърис” в Гърция.

„Бизнесът на „Карлсберг” в България бележи значителен ръст през последните години, но ни предстои да предприемем редица ключови дейности и иновации, които да движат компанията напред”, коментира новите си отговорности Денис Шерстенников.

Денис Шерстенников започва кариерата си в „Карлсберг Груп” през март 1999 година и от тогава е заемал различни старши мениджърски позиции в сферата на маркетинга и продажбите – вицепрезидент Маркетинг в „Пивоварни Балтика”, Русия и вицепрезидент Маркетинг за регион Източна Европа на „Карлсберг Груп”. През ноември 2013 година е назначен на позиция Управляващ директор на „Карлсберг Беларус”. Година по-късно, Денис Шерстенников ръководи сливането на две пивоварни на „Карлсберг Груп” в Беларус в една компания – пивоварна „Оливария” – която се превръща в пазарен лидер в страната, последователно постигаща силно представяне със значителен органичен ръст.

Той е завършил „Маркетинг” в Университета по финанси и икономика в Санкт Петербург и „Бизнес Администрация и Управление” в Stockholm School of Economics.

още от Управление