Затвори

Преизбраха Тим Курт за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара

Снимка: ГБИТК

Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт беше преизбран за нов четиригодишен мандат като президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Това стана на Общо събрание на камарата. Курт пое поста президент на ГБИТК през юни 2015 г.

Дългогодишният главен управител на ГБИТК д-р Митко Василев бе преизбран, по предложение на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари, посочва прессъобщение.

Посланикът на Германия в България Н.Пр. Детлеф Лингеман беше гост на общото събрание и изказа удовлетворение от сътрудничеството с камарата. "Заедно оставяме зад гърба си една много успешна година. За нас, като посолство, кулминацията на изминалите 12 месеца беше, разбира се, държавното посещение на Федералния президент Гаук", отбеляза той. 

По думите му налице e непрекъснат интерес към България от страна на германската икономика, доказателство за което са бизнес делегациите от Германия, идващи в България.

Той подчерта, че от българското правителство зависи създаването на рамкови условия, за да може страната да стане по-атрактивна за инвестиции. "Вярвам, че тук по принцип има неизползван потенциал, който трябва да бъде използван", каза посланикът.

Общото събрание прие промени в устава на ГБИТК и избра четирима нови членове. Това са Даниел Хофман от "Луфтханза Техник София", Мартин Ниланд от "Бер-Хелла Термоконтрол", Пламен Христов от "Микс-ПС" ООД и Маруся Осиковска от "Златен Рожен Трейд" ЕООД.

Членове на управителния съвет на ГБИТК са още вицепрезидентите на ГБИТК д-р Мая Найденова („ИнтерГест“ ЕООД) и Рамон Харпс („РАП Системс България“ ООД), главният управител на ГБИТК д-р Митко Василев, Екехард Нойрайтер („АББ България“ ЕООД), касиерът на ГБИТК д-р Хорст Щюер („Б.Браун Медикъл“ ЕООД), Милена Драгийска-Денчева („Лидл България ЕООД енд Ко.КД“), Станислав Петков („Спарки Груп“ АД), Георги Атанасов („Фесто Производство“ ЕООД), Александър Миланов („БМВ Фертрийбс ГмбХ-клон България“) и Кай-Уве Янц („Вурст Майстер“ ЕООД).

По предложение на Управителния съвет президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) бе единодушно избран за почетен член на ГБИТК от Общото събрание.

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) е част от световната мрежа на германските външнотърговски камари. В 90 страни по света те предлагат опит, контакти и услуги, както на германски, така и на чуждестранни фирми. ГБИТК е наследник на Представителството на германската икономика (създадено през 1993 г.) и на Деловия клуб на германската икономика в България. Тя е официално учредена на 9 март 2004 година на базата на двустранно споразумение между правителствата на Федерална Република Германия и Република България. В нея членуват повече от 500 фирми, институции, организации и физически лица.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.50696
3.98889
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24292
0.445847
RUB
100
2.78133
35.954
USD
1
1.58804
0.629707