Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Служителите, които могат да съсипят всеки бизнес

Снимка: Shutterstock

Както добре знаем, хората са най-ценният актив на всяка компания. Те обаче не могат да се представят на най-високото си ниво, ако са заобиколени от колеги, които се опитват да саботират и манипулират работната среда.

Това са 8 типа служители, които могат да доведат до провал всяка компания:

1. Хора, които нарушават корпоративната етика

Става дума за лицата, които показват пълна липса на интерес към успеха и развитието на компанията и многократно нарушават нейните установени норми и политики. Как? Например като споделят конфиденциална корпоративна информация, извършват кражби, достигат дори до дискриминационни практики или сексуален тормоз.

2. Кадри, които са ненадеждни

В този случай става дума за служители, които непрекъснато изпускат крайните срокове за завършването на дадена задача, идват по-късно и си отиват по-рано от офиса или просто отсъстват от работа. Това са хора, на които просто не може да разчитате да свършат качествено и навременно задачите, върху които работят.

3. Служители, които не са добри екипни играчи

Това са твърдоглави хора, които постоянно хленчат и затрудняват работата на своите колеги. Някои от тях си мислят, че знаят всичко и отказват да приемат конструктивна критика и отбрана връзка, докато други не спират да се оплакват и да търсят начини да обвинят някои друг за собствените си грешки и неуспехи.

4. Лица, които разпространяват клюки и слухове за своите колеги

Тук става въпрос за онези служители, които изразяват своето недоволство от работата под формата на разпространение на клюки и слухове за техните колеги и шефове. Те могат да бъдат определени като „корпоративни тийнейджъри“, чието време с компанията е към своя край. Преди обаче да се разделят с нея, те искат да й навредят като внесат смут и неразбирателство между другите служители.

Продължава на страница 2.

още от Управление