Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Качествата на най-добрите кандидати за работа

102

Снимка: Shutterstock

Когато търсите да назначите нов член на вашия екип, напълно естествено е да искате да намерите някой, който има необходимия опит и умения, за да започне работа веднага и без много допълнително обучение. Иначе казано, искате страхотен служител.

Никак не е лесно обаче да разберете кои кандидати ще бъдат добро попълнение за вашата компания и кои ще се превърнат в бреме, в което инвестирате време и усилия, без да получавате обратно резултати.

Изследванията показват, че около 46% от новоназначените кандидати не се задържат на работното място за повече от 18 месеца. И ако проблемът при 11% от тези неуспешни назначения се крие в липсата на определени умения и познания, то в другите 89% от случаите става въпрос за липса на мотивация и нежелание за обучение и развитие.

 Когато търсите нов член на вашия екип, имайте предвид няколко качества, характерни за всички страхотни служители.

1. Те имат опит

Нека не се заблуждаваме - опитните кандидати винаги имат предимство при търсенето на работа. Защо? Защото те могат да се адаптират бързо към новата среда и почти без никакви обучения да започнат работа и да постигнат търсените резултати. Макар че всеки може да бъде обучен и да придобие липсващите му умения и познания, това струва време и пари, които могат да бъдат инвестирани в нещо друго, ако назначите опитен служител.

2.Те са подготвени

Добрите кандидати се подготвят добре за интервюто за работа и знаят как да покажат, че са точните хора за предлаганото място. Освен това, те имат изисквания за стартова заплата и са добре запознати с цената на своя труд. Тяхната автобиография покрива най-важните им постижения в предходната им работа а мотивационното им писмо съдържа конкретните умения, познания и лични качества, с които те ще допринесат за развитието на компанията.

3. Те са лоялни на вас

Макар че младите служители сменят работното си място значително по-често от по-възрастното поколение, ако имате работа с човек, който е сменил няколко компании в рамките на 1 година, то вие трябва да разгледате неговата кандидатура с особено внимание. Добрите кандидати демонстрират лоялност, като не скачат едно работно място на друго през няколко месеца.

още от Управление
16
Събота
Февруари