Затвори

Няколко креативни подхода за по-продуктивни и забавни срещи в офиса

Снимка: Shutterstock

Повечето служители гледат на срещите в офиса като на загуба на време, което може да бъде използвано за далеч по-продуктивни и полезни дейности. Тези срещи могат да бъдат още по-скучни, тягостни и изморителни през топлите летни месеци.

Вместо да бъдат развълнувани от възможността да обсъдят нови идеи и да си сътрудничат по тежък проект, служителите често мислят единствено за това кога ще свърши срещата, за да могат да се върнат към своята работа или да се приберат вкъщи.

Има обаче няколко креативни подхода към организирането на срещи в офиса, които може да помогнат за увеличаването на ангажираността и интереса на служителите. Това са 3 от моите любими стратегии за провеждането на забавни и продуктивни срещи:

1. Дръжте служителите си постоянно на нокти

Много служители прекарват целия си работен ден на бюро, без да отделят много време за разходки из офиса и контакти с други колеги. В резултат на това служителите могат да имат чувството, че денят им преминава бавно и мудно и да нямат възможността да създадат силни връзки със своите колеги. Тук на помощ идват „активните срещи“.

Тези срещи могат да се организират както на открито, така и в офиса, стига служителите да могат да стоят прави и да се разхождат. Някои компании дори организират различни видове игри, с които да разведрят обстановката. Това помага на всички да се чувстват по-активни, енергични и мотивирани да вземат участие в срещата. Възможността да се разхождаш и да говориш с останалите създава една по-непринудена обстановка, която позволява на служителите да опознаят по-добре своите колеги.

Поставянето на кофите за боклук, принтерите, бутилките с вода и други консумативи в общата стая кара служителите да стават от своето бюро всеки път, когато трябва да изхвърлят нещо или да си вземат нещо за прехапване. По пътя си към стаята те могат да се сблъскат с колега и започнат разговор.

Самото ходене от едно място до друго е достатъчно, за да ободри хората и да им позволи да дадат почивка на ума си от тревогите и проблемите, дори и само за няколко секунди.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

На днешната дата
Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.06.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.06.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69571
0.589723
CNY
10
2.58403
3.86992
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23108
0.448213
RUB
100
2.65986
37.596
USD
1
1.67911
0.595554