Затвори

Най-успешните - вземете от тях не само примера

Снимка: Shutterstock

Предприемаческият дух е нещо, което често може да срещнете в обявите за работа. Разбира се, вашата биография може да не е толкова впечатляваща, колкото тази на Марк Зукърбърг или Ричард Брансън, но това не означава, че не можете да вземете пример от най-успешните предприемачи в света.

Казано най-просто, страхотните служители и успешните предприемачи имат повече общо, отколкото си мислите. Служителите, които обичат да поемат инициативата и не се страхуват от отговорностите, имат огромно предимство на работния пазар.

„Независимо от това кой плаща заплатата, всички трябва да работим така, сякаш работим за себе си“, казва Белинда Платз, кариерен консултант в нюйоркската Mentors Inc.

Това са 9 предприемачески качества, от които всеки може да има полза:

1. Мотивация

Здраво работещите предприемачи имат несравнима мотивация за успех. Възприемането на техния начин на мислене и работа може да спечели вниманието на всеки работодател.

„Трябва да покажете ентусиазъм във всичко, което правите на работа“, казва Карън Литсингър, кариерен коуч в Питсбърг.

„Всеки ден трябва да започвате работа с положително отношение. Работодателите искат да знаят, че вие наистина се интересувате от това, което правите“, добавя Платз.

 2. Креативност

В която и индустрия да работите, шефовете търсят служители с нестандартни идеи, които могат да изстрелят компанията пред конкуренцията.

„Те търсят служители, които не просто изпълняват задачи, но и намират по-добри и ефективни начини за тяхната реализация“, казва Литсингър.

3. Убедителност

Убедителността може да ви направи по-добри в преговорите, което ви дава предимство при дискусиите за увеличение на заплатата или повишение.

„Има моменти, когато трябва да убедите клиент, колега или шефа си, че той трябва да предприеме определени действия. За целта трябва да бъдете изключително убедителни, когато представяте идеите си.“, твърди Литсингър.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово на Schneider Electric

Снимка: Юлиян Донов

Теофил Петров е изпълнителен директор на Green Life Development. Част е от екипа от 2007 г., като преди това заема позицията финансов директор. Има дългогодишен опит като старши финансов експерт, финансов мениджър и финансов директор в български холдинги в сферата на производството, търговията и енергетиката.

Снимка: Юлиан Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.02.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.02.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69954
0.588395
CNY
10
2.50474
3.99243
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.2139
0.451692
RUB
100
2.80715
35.6233
USD
1
1.59321
0.627664