Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимки: Guliver / Getty Images

Меган Маркъл изкачва стълбите на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор в сватбената си рокля, издържана в изчистена линия, с акцент върху воала и тиарата. Роклята е на "Живанши", предадоха световните медии. Тиарата е на кралица Мери, взета назаем от кралица Елизабет Втора. 

Джордж Клуни и съпругата му - известният адвокат и правозащитник Амал Клуни. Снимка; Guliver / Getty Images

Почитатели на британското кралско семейство се стичат по улиците на Уиндзор. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Най-успешните - вземете от тях не само примера

Снимка: Shutterstock

Предприемаческият дух е нещо, което често може да срещнете в обявите за работа. Разбира се, вашата биография може да не е толкова впечатляваща, колкото тази на Марк Зукърбърг или Ричард Брансън, но това не означава, че не можете да вземете пример от най-успешните предприемачи в света.

Казано най-просто, страхотните служители и успешните предприемачи имат повече общо, отколкото си мислите. Служителите, които обичат да поемат инициативата и не се страхуват от отговорностите, имат огромно предимство на работния пазар.

„Независимо от това кой плаща заплатата, всички трябва да работим така, сякаш работим за себе си“, казва Белинда Платз, кариерен консултант в нюйоркската Mentors Inc.

Това са 9 предприемачески качества, от които всеки може да има полза:

1. Мотивация

Здраво работещите предприемачи имат несравнима мотивация за успех. Възприемането на техния начин на мислене и работа може да спечели вниманието на всеки работодател.

„Трябва да покажете ентусиазъм във всичко, което правите на работа“, казва Карън Литсингър, кариерен коуч в Питсбърг.

„Всеки ден трябва да започвате работа с положително отношение. Работодателите искат да знаят, че вие наистина се интересувате от това, което правите“, добавя Платз.

 2. Креативност

В която и индустрия да работите, шефовете търсят служители с нестандартни идеи, които могат да изстрелят компанията пред конкуренцията.

„Те търсят служители, които не просто изпълняват задачи, но и намират по-добри и ефективни начини за тяхната реализация“, казва Литсингър.

3. Убедителност

Убедителността може да ви направи по-добри в преговорите, което ви дава предимство при дискусиите за увеличение на заплатата или повишение.

„Има моменти, когато трябва да убедите клиент, колега или шефа си, че той трябва да предприеме определени действия. За целта трябва да бъдете изключително убедителни, когато представяте идеите си.“, твърди Литсингър.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Снимка: Guliver/ Getty Images

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66128
0.601945
CNY
10
2.60267
3.84221
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23971
0.446486
RUB
100
2.67135
37.4343
USD
1
1.66016
0.602352