Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-успешните - вземете от тях не само примера

113

Снимка: Shutterstock

Предприемаческият дух е нещо, което често може да срещнете в обявите за работа. Разбира се, вашата биография може да не е толкова впечатляваща, колкото тази на Марк Зукърбърг или Ричард Брансън, но това не означава, че не можете да вземете пример от най-успешните предприемачи в света.

Казано най-просто, страхотните служители и успешните предприемачи имат повече общо, отколкото си мислите. Служителите, които обичат да поемат инициативата и не се страхуват от отговорностите, имат огромно предимство на работния пазар.

„Независимо от това кой плаща заплатата, всички трябва да работим така, сякаш работим за себе си“, казва Белинда Платз, кариерен консултант в нюйоркската Mentors Inc.

Това са 9 предприемачески качества, от които всеки може да има полза:

1. Мотивация

Здраво работещите предприемачи имат несравнима мотивация за успех. Възприемането на техния начин на мислене и работа може да спечели вниманието на всеки работодател.

„Трябва да покажете ентусиазъм във всичко, което правите на работа“, казва Карън Литсингър, кариерен коуч в Питсбърг.

„Всеки ден трябва да започвате работа с положително отношение. Работодателите искат да знаят, че вие наистина се интересувате от това, което правите“, добавя Платз.

 2. Креативност

В която и индустрия да работите, шефовете търсят служители с нестандартни идеи, които могат да изстрелят компанията пред конкуренцията.

„Те търсят служители, които не просто изпълняват задачи, но и намират по-добри и ефективни начини за тяхната реализация“, казва Литсингър.

3. Убедителност

Убедителността може да ви направи по-добри в преговорите, което ви дава предимство при дискусиите за увеличение на заплатата или повишение.

„Има моменти, когато трябва да убедите клиент, колега или шефа си, че той трябва да предприеме определени действия. За целта трябва да бъдете изключително убедителни, когато представяте идеите си.“, твърди Литсингър.

още от Управление
18
Петък
Януари