Затвори

В новия брой на „Мениджър“: Телефонното обаждане, което може да промени кариерата ви

Снимка: Shutterstock

Според световните изследвания в екзекютив сърч индустрията над 84% от потенциалните кандидати за дадена позиция на високо ниво са т.нар. пасивни кандидати. Това са професионалисти, които не търсят активно работа и са добре реализирани в настоящите си компании. Това са и хората, които са най-интересни на екзекютив сърч консултантите.

Така че, когато получите обаждане или имейл от консултант по директен подбор, бъдете горди - вече сте в лигата на кандидатите с най-висок потенциал, които получават и най-вълнуващите възможности за професионално развитие.

Обаждането от екзекютив сърч консултант често е неочаквано, случва се в работно време и на работното ви място. Често няма да виждате номера, от който ви се обаждат, и няма да познавате човека, който ви търси директно на мобилния ви номер или на личния ви имейл адрес. Но професионалните екзекютив сърч консултанти винаги ще се представят с името и компанията, за която работят, ще ви попитат дали е удобно да говорите в момента и дали бихте отделили няколко минути, за да чуете по какъв проект работят.

Какво да очакваме и какво да правим,когато за пръв път ни се обади хедхънтър? Силвия Умникова, управляващ партньор в “Алекзандър Хюз България“ дава ценни и практични наставления, които можете да прочете само в новия брой на списание „Мениджър“. Вече на пазара!

още от Управление