Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Добре дошли, в ресторанта на Hell’s Kitchen България!

128

Истинска, "отворена" кухня в реално действащ ресторант ще е най-атрактивното, но и най-голямото предизвикателство за участниците в първото българско издание на популярния кулинарен формат Hell’s Kitchen, който стартира по NOVA на 27 февруари. Това стана ясно на специално събитие за журналисти днес, които гостуваха в ресторанта на Hell’s Kitchen България. Посрещна ги самият шеф Виктор Ангелов с думите „Добре дошли! Както виждате, не се намирате на декор или снимачна площадка, а в истински изискан ресторант.“ След това сам зададе въпроса "Защо съм тук?" и отговори "Време беше да се върна при професионалистите.  Hell’s Kitchen е място, в което всеки ден готвачите трябва да се доказват като професионалисти."

18 професионални готвачи - 9:9 мъже и жени ще се състезават под прякото и "еднолично командване" на шеф Ангелов в три поредни дни - вторник, сряда и четвъртък. В началото участниците ще бъдат разделени на мъжки и женски отбори, като постепенно, през директни елиминации ще се стигне и до смесен отбор, от който накрая ще бъде излъчен един победител.

Най-важната задача за двата отбора е вечерята, по време на която те ще доказват професионалните си умения в кухнята, изпълнявайки истински поръчки от гости на ресторанта. По време на вечерята, всеки един от участниците ще отговаря за определена станция – салати, месо, риба, десерти и пр. Дневните предизвикателства ще внасят допълнително напрежение в ежедневието на готвачите. Отново, разделени на отбори - мъже и жени, те ще трябва да мерят сили в задачи, свързани с бързина, ловкост, дисциплина и умението да разпознават вкусове и продукти. „Благодарение на всички тези предизвикателства ще мога да опозная в дълбочина силните и слабите страни на участниците. Ще ги поставя на ръба на възможностите им, за да проверя как се справят в екстремни условия, ще търся точния баланс между кулинарни умения и сила на характера, за да избера накрая този, който е най-достоен за победата. За разлика от други кулинарни предавания, тук нещата са и много лични, защото победителят ще работи в моя ресторант“ – завърши той преди да се отдаде на приготвяне на специалното меню за журналистите.

„На кастинга се явиха много интересни, различни и дори странни кандидати. Едно от отличителните качества, които търсехме беше самочувствието, защото то е проява на характер. Това е предаване за хора с характер, макар успехът и победата в него е силно зависима от екипността. Отборната игра е един от най-интересните елементи в предаването, но е много трудно да останеш отборен играч, след като знаеш, че накрая ще спечели само един" допълни продуцентът на предаването Нико Тупарев.

още от Любопитно
18
Петък
Януари