Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Произшествие в SpaceX - космическа капсула експлоадира при тестове за безопасност

Guliver / Getty images

Капсулата на SpaceX, предназначена да извежда екипаж в орбита, претърпя "аномалия" по време на рутинни тестове във Флорида, споделя Busienss Insider.

В събота следобед, SpaceX се опита да извърши статичен пожарен тест на новата космическа капсула Crew Dragon, която е предназначена за използване от програмата на НАСА за отвеждане на астронавтите към и от Международната космическа станция.

"На 20 април 2019 г. във военновъздушната станция на Кейп Канаверал възникна аномалия по време на статичния пожар в Dragon 2", заяви говорителят Джим Уилямс."Аномалията беше овладяна и нямаше пострадали при инцидента". 

Съботният тест обаче не минал по план, станала е експлозия, кадри от която са качени от потребител в Twitter.

"По-рано днес, SpaceX проведе серия от тестове на двигателите на капсулата Crew Dragon нашето опитно поле Landing Zone 1 в Кейп Канаверал, Флорида. Нашите системи отговарят на строгите стандарти за безопасност и откриването на подобни аномалии преди полета са основните причини, поради които извършваме тестове. Нашите екипи работят в тясно сътрудничество с нашите партньори от НАСА, за да разследват инцидента", се казва в официално изявление на компанията.

Dragon 2, е предназначен да отведе хора до Международната космическа станция и извърши успешен полет за първи път през март тази година като транспортира товар. Компанията планира да пусне екипаж с капсулата не по-рано от юли. Сроковете обаче сега вероятно ще бъдат променени, докато тече разследването на инцидента.

още по темата
още от Вселена
27
Четвъртък
Февруари