Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

SpaceX вече има първи турист за пътешествие до Луната

101

Снимка: Guliver / Getty Images

Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с първия си клиент за космическо пътешествие около луната.

От компанията на Илон Мъск отказаха да споделят името на бъдещият космически турист, но поясниха, че полетът ще бъде осъществен с помощта на новия космически апарат Big Falcon Rocket, който все още е в процес на разработване.

„SpaceX подписа договор с първият в света частен пасажер, който ще обиколи Луната на борда на нашият космически апарат Big Falcon Rocket(BFR). Това е важна стъпка към осигуряването на достъпни полети за обикновените хора, които мечтаят да пътуват в космоса. Разберете кой и защо ще предприеме този полет в понеделник, 17 септември.“, написаха от компанията в Twitter.

По-късно Мъск намекна за самоличността на клиента, като публикува пост в Twitter с флага на Япония в отговор на спекулациите, че самият той ще бъде първият пасажер

През 2017 г. от SpaceX съобщиха за планове да изпратят двама туристи на пътешествие около Луната, използвайки ракетата Falcon Heavy и товарния кораб Dragon, който се изполва за доставки на техническо оборудване и храна до Международната космическа станция.

Полетът обаче бе отменен, след като Мъск обяви, че компанията ще се фокусира върху работата по BFR, преди да започне да предлага пътешествия в космоса.

Мъск се надява един ден да използва космическия апарат за пътуване до Марс. Според милиардерът BFR ще бъде готов да извършва полети до Червената планета през 2022г.

 

 

още от Вселена