Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

SpaceX вече има първи турист за пътешествие до Луната

113

Снимка: Guliver / Getty Images

Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с първия си клиент за космическо пътешествие около луната.

От компанията на Илон Мъск отказаха да споделят името на бъдещият космически турист, но поясниха, че полетът ще бъде осъществен с помощта на новия космически апарат Big Falcon Rocket, който все още е в процес на разработване.

„SpaceX подписа договор с първият в света частен пасажер, който ще обиколи Луната на борда на нашият космически апарат Big Falcon Rocket(BFR). Това е важна стъпка към осигуряването на достъпни полети за обикновените хора, които мечтаят да пътуват в космоса. Разберете кой и защо ще предприеме този полет в понеделник, 17 септември.“, написаха от компанията в Twitter.

По-късно Мъск намекна за самоличността на клиента, като публикува пост в Twitter с флага на Япония в отговор на спекулациите, че самият той ще бъде първият пасажер

През 2017 г. от SpaceX съобщиха за планове да изпратят двама туристи на пътешествие около Луната, използвайки ракетата Falcon Heavy и товарния кораб Dragon, който се изполва за доставки на техническо оборудване и храна до Международната космическа станция.

Полетът обаче бе отменен, след като Мъск обяви, че компанията ще се фокусира върху работата по BFR, преди да започне да предлага пътешествия в космоса.

Мъск се надява един ден да използва космическия апарат за пътуване до Марс. Според милиардерът BFR ще бъде готов да извършва полети до Червената планета през 2022г.

 

 

още от Вселена
24
Сряда
Април