Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Стивън Хокинг: До 50 г. трябва да се заселим на Луната и Марс

Британският астрофизик Стивън Хокинг заяви, че човечеството ще трябва да колонизира Марс и Луната през близките 30-50 години.

В изказване пред Международния фестивал на науката и изкуствата Starmus IV, който се провежда в Норвегия, Хокинг заяви, че гибелта на човечеството от падането на астероид, климатични катаклизми или пренаселване е въпрос само на време, разказва БГНЕС. Затова той призовава хората по-бързо да напуснат Земята.

„Убеден съм, че хората трябва да напуснат Земята. На нашата планета остава все по-малко място за нас, а нашите физически ресурси се изчерпват много бързо“, добави той.

Хокинг смята, че през идните 30 години трябва да бъде създадена база на Луната. След това хората трябва да заселят целия Марс, което според него трябва да стане за 50 години. При това хората ще трябва да вземат на другите планети растения, животни, гъби и насекоми. Хокинг обаче предлага човечеството да не се ограничава само със Слънчевата система, а да излезе и извън нейните предели и да достигне най-близката до нас звездна система Алфа Кентавър. Там, според него, съществува годна за живеене планета Proxima b. По-рано световноизвестният физик предрече края на света в близките 1000 години в резултат на техногенна катастрофа.

още от Вселена
11
Понеделник
Ноември