нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

10 години Inmedio в България

Растящ пазарен дял с магазини и заведения в повече от 30 български града - така Lagardere Travel Retail, световен лидер в сектора на търговията в пътнически зони, отбелязва десет години присъствие в България.

Lagardere Travel Retail в България е част от френската Lagardere Travel Retail – световен лидер в търговията в пътнически зони, с оборот за 2017 година в размер на 4.5 милиарда евро, оперираща над 4 500 търговски обекта, в 34 държави и над 240 международни летища.

Един от най-популярните и разпознаваеми брандове на компанията в България е Inmedio. Магазини Inmedio предлагат широко разнообразие от бързооборотни стоки, преса и книги, тютюневи изделия, подаръци, пакетирани храни, напитки и кафе. Те присъстват във всички популярни търговски центрове тип МОЛ, както и в хипермаркети Kaufland и HIT. Други концепции наложени на българския пазар от Lagardere Travel Retail са магазините Relay, 1Minute, Discover Bulgaria, пекарните Hello!, кафенетата и заведенията за хранене, Onda Café, Bottega Prosecco Bar, Bricco Pizza, Sky Snack Bar, Миш Маш и др.

„За изминалите десет години в България, Lagardere Travel Retail постигна значим пазарен дял и лидерска позиция в сектора на търговията в пътнически зони. Откри магазини и заведения в повече от 30 български града, като към септември 2018 година оперира верига от 120 търговски обекта, разположени на ключови локации, като  летищата в София, Варна и Бургас, част от станциите в софийското метро, ключови железопътни гари, Централна автогара София, автогарите Велико Търново и Варна, както и в търговски и офисни центрове, хипермаркети и търговски улици в някои от курортите в България“, каза Младен Йорданов, Изпълнителен директор на Lagardere Travel Retail в България.

„Плановете ни за бъдещето са все така амбициозни и са свързани с разширяване на търговската мрежа в страната и внедряване на нови концепции, част от портфолиото на групата Lagardere“.

още от Юбилей