нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кристина Иванова

Кристина Иванова, вицепрезидент „Операции“ в TELUS International Europe. Притежава богат опит в стратегическото управление на проекти и комуникация с клиенти от различни индустрии. Преди да се присъедини към TELUS International, е заемала различни мениджърски позиции в български и чуждестранни дружества в сферата на туризма. Възпитаничка е на 35. езиково училище „Добри Войников“, София, с профил немски език, има бакалавърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Снимка: Юлиян Донов

Кристина Иванова се присъединява към екипа на TELUS International Europe преди 13 години. Настоящата позиция вицепрезидент „Операции“ на компанията заема от 2017 г. „Имам привилегията да управлявам бизнеса в България заедно с Юлиян Милев, CFО на компанията, който е невероятен финансист. За мен е важно, че имам възможност да се фокусирам върху това, което наистина ми е интересно и ми носи чувство за удовлетвореност – операциите на компанията, връзката с клиентите, работата с екипа ми“, споделя Кристина Иванова.

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя услуги за аутсорсинг на бизнес и ИT процеси в България. В компанията у нас работят над 3000 служители на територията на три офиса в София и Пловдив.

Бизнес визия

„Компанията днес е най-големият BPO доставчик в България. Това, че сме част от глобалния лидер в индустрията TELUS International, ни позволява да работим с най-известните технологични брандове в света, както и всяка година да осъществяваме редица значими социалноотговорни проекти. Сътрудничеството ни с организации от неправителствения сектор, които имат креативни идеи за това как да подобрим средата около нас, е едно от нещата, които ми показват какъв е смисълът от работата ни. Щастлива съм, че не само в професионален, но и в личен план съм заобиколена от изключително стойностни хора, от които се уча всеки ден и заради които искам да съм по-добър човек и да давам повече от себе си.“

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Какъв съвет бихте дали на следващото поколение лидери?

– Аз съм изключително практичен човек и вярвам, че всичко е въпрос на организация. Най-важното за един лидер е да постигне баланс както за себе си, така и по отношение на компанията. Хората трябва да се чувстват спокойни да се обърнат към него по всяко време, а не да се чудят в какво настроение ще е днес. Това дава усещане за стабилност, води до по-добри резултати и подпомага изграждането на един много силен екип. Това са част от нещата, които съм научила от Оля Марсенак. Жената, която най-силно е повлияла на кариерното ми развитие, за което съм є много благодарна, и благодарение на която видях какъв лидер искам да съм.

Александър Димитров: Избрали сте да се развивате кариерно в България. А какво бихте посъветвали децата си?

– Моята роля като родител е да дам възможно най-доброто образование на децата си и да ги подкрепям, докато израстват като личности. Като голям поддръжник на каузата ни „Мога там. Искам тук“, която има за цел да върне българи от чужбина, като им предостави кариерни възможности у нас, разбира се, че много бих се радвала и децата ми да открият своите възможности за развитие в България. Силно вярвам, че тук човек може да живее добре, да е щастлив и да се развива професионално. Това бих посъветвала децата си, но също така бих ги подкрепила в техните собствени решения и избори.

Тим Курт: Работите ли на добра воля по различни инициативи като начин да се „отплащате“ на обществото?

– Правя го често не само по време на традиционните доброволчески събития, наречени „TELUS Ден на подкрепа“, но и чрез менторство на представители от неправителствения сектор. Всяка година Общественият борд на TELUS International в България разпределя сумата от 100 000 щатски долара между проекти на неправителствени организации. Срещите ми с тези организации винаги са вдъхновяващи. Имала съм възможността да бъда ментор на част от тях и това ми дава различна перспектива, а на тях, надявам се, поне малко бизнес опит.

Дарин Маджаров: Какво убеждение сте имали преди 10 години, което сега смятате за глупаво?

– Преди 10 години смятах, че за да си успешен лидер, трябва всички да те харесват и че всичко трябва да се случва веднага. Бях много нетърпелива. С времето идват и грешките, опитът и сега се уповавам на съвсем различни принципи. Гордея се с екипа си и с начина, по който работим заедно. Отношенията ни са изградени на доверие, уважение към мнението на другите и много желание за развитие както лично, така и на компанията.

още от "Жената е"