Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Весела Апостолова

Весела Апостолова е магистър по европейска интеграция от СУ „Св. Климент Охридски“ с информационно-медиен и управленско-икономически профил. Част е от Publicis Groupe България над 15 години, като голяма част от професионалното є развитие минава през медийната агенция Zenith, където отговаря за управлението на ключовите клиенти и бизнес развитието на агенцията.

Весела Апостолова заема позицията главен изпълнителен директор на творческите и комуникационни агенции на Publicis Groupe България от началото на 2019 г. Нейна отговорност са стратегическото управление и развитие на Saatchi & Saatchi, Leo Burnett, MSL, Brandworks, Digitas, Red Lion, Publicis Dialog и Crank.

Publicis Groupе е една от най-големите маркетинг и комуникационни групи в България и обединява над десет специализирани звена: Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Crank, Zenith и Starcom, които работят в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални решения, производство на аудио-визуални продукти, медийни стратегии, планиране и купуване.

„Постъпих в рекламния бизнес, когато бюджетите на рекламодателите бяха неограничени, независимо дали говорим за телевизионна реклама, преса или нетрадиционни медии, с които експериментирахме непрекъснато. Минахме през кризата като през цунами и това промени работата ни, подхода към клиентите, крайния продукт. Изпаднахме в оправдателен и компромисен режим на фона на по-ниските бюджети и вечните оптимизации, което накара крайния продукт да страда. Сега сме в момент, в който трябва да покажем новото си актуално лице, което говори на актуален човешки език във все по-дигитална среда и се променя достатъчно бързо, за да е актуално и утре“, споделя за работата си тя.

Бизнес визия

„Разнообразието в бизнес направленията ни е най-голямото богатство, в което имам честта да съм редом до успели лидери не само в локален, но и глобален план. Погледът върху цялата част на комуникационния микс през медии, връзки с обществеността, творчество, видеопродукции, създаване на преживявания на местата на продажбите, боравене с данни в услуга на стратегиите за позициониране на марки, създаване на дигитално съдържание – всички тези неща имат силата да влияят на общественото мнение и потребителските нагласи и наша е ролята да насочваме към позитивното, приятното, смисленото бъдеще, без да си затваряме очите за проблемите и обективната действителност.“

Извън бизнеса

„Играя любителски голф, тенис, плувам, като има какво да желая от себе си и в трите направления. Обичам да пътувам спонтанно, непланирано, но не ме привличат екзотичните дестинации, предпочитам градския туризъм с цялото богатство на културния живот, местните хора и атмосферата.“

Въпроси&отговори

Александър Димитров: Кое бихте поставили на първо място – образованието или практиката?

– Опитът учи, но винаги е по-добре, когато качествата ти са подплатени с образование. Привърженик съм на идеята за „учене през целия живот“ и всеки, който иска да се развива като личност, трябва да има отворено съзнание за това, че никога не е късно да научиш нов език или да придобиеш различна квалификация. Обратният процес също е много важен – да сме готови да споделяме опита си с младите хора в училища, университети и организации, да ги правим съпричастни на текущите ни бизнес предизвикателства и да ги подготвяме за бизнес и обществената среда.

Тим Курт: Какъв тип ментор (поддръжник) е бил до вас в хода на професионалното ви развитие?

– Аз съм от породата, които умеят да слушат активно, и това ми помага да се вслушвам в съвети от всякакви хора и да извличам най-доброто от всяка бизнес ситуация и житейска случка. Личният пример на лидерите около мен е най-силният фактор в желанието ми да се развивам. Бизнесът е много логичен и ако съумееш да имаш ясни принципи и убеждения, менторите могат да са акселератор за всички идеи, които са изчаквали своето проявление. Пожелавам на всички хора ментори вдъхновители!

Владимир Карамазов: Ако ви кажат, че сте стигнали дотук само заради големия си късмет, какво ще отговорите?

– Когато постъпвах на новата си позиция, едно от първите неща, което чух, беше: „Късметът е това, което се случва, когато подготовката се срещне с възможността“. Може би е клише, но вярвам, че трудът, постоянството, самоусъвършенстването в професионален и личен план се отплащат.

още от "Жената е"