Дизайнът на новия Mercedes-AMG GT R идва направо от "Зеления ад"

Обликът на новия Mercedes-AMG GT R е продиктуван от функционалността. Никога преди линията Mercedes AMG не е съчетавала толкова много спортни технологии както в новия модел AMG GT R. Съдейки дори само по зелената боя, у нас не остава съмнение за произхода на спортния автомобил, прекарал по-голямата част от създаването си по пистата "Зеленият ад" в Нюрбургринг - известно със своите климатични аномалии и тежко преодоляване и заобиколено с тучна зеленина спортно трасе.

Експертите по аеродинамика на Mercedes са съумели да доведат желанията на дизайнерите до реалност. Формата следва функцията, a функция поддържа форма - всеки елемент има присъщата му техническа функция, за да допринесе за засилване на динамиката на шофиране.

Средноразположения 4 литров V-8 битурбо двигател с мощност от 430 кВт / 585 к.с., широко модифицираното окачване, новата аеродинамика и интелигентна лека конструкция поставят основите за едно особено динамично шофиране. 

Освен мощно изваяното тяло и и чисто спортните компоненти, елементът, който приковава погледите на новата AMG е решетката тип Panamericana. Тази уникална черта също идва от света на моторните състезания. 15 хромирани вертикални ребра са олицетворение на визията на новия AMG GT3 състезателен автомобил.

Основната форма на новата радиаторна решетка е отпратка към състезателния автомобил Mercedes-Benz 300 SL, който спечели легендарното състезание Panamericana в Мексико през 1952 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ