Бъди различен в офиса!

Бъди различен в офиса!

Бъди различен в офиса!

Всеки човек в наши дни носи своята персонална марка, отбелязва Harvard Business Review. В монотонната обстановка на офиса обаче хората често се обезличават.

За да се придвижите напред в бизнеса и в живота е необходимо да бъдете повече от добър специалист в собствената си област. Хубаво е да показвате своята индивидуалност.

Ще бъде полезно за вас самите, ако се разграничите от останалите в компанията чрез своите уникални интереси, извънработни умения и качества. Така ще спечелите одобрението и уважението към колегата, които има разностранни интереси, държи на себе си и не е отчайващ работохолик.

Как да се отличите? Има няколко начина:

    1. Заложете на онлайн присъствието като поле за демонстрация на извънслужебните интереси. Интернет е подходящо място да покажете какво ви вълнува, освен работата. Качете в личните профили в социалните мрежи информация за музиката, която слушате, за любимите ви филми, книги, спорт и любопитни теми. Коментирайте в блогове и форуми.

    2. Кандидатствайте в конкурси, хубаво е да получавате награди. Изобщо, идентифицирайте наградите като нещо важно в работата ви. Ако смятате, че наистина няма за какво да сте номинирани, стимулирайте колегите да кандидатстват. Добре е за бизнеса, добре е и за вас.

    3. Показвайте принадлежността си към групите с интереси извън службата. Можете да го направите чрез малките лични вещи на бюрото и в колата ви, чрез музиката в mp3-плеъра ви или избора на радио, като персонализирате служебния телефон и се храните така, както ви харесва, а не като всички други.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ