В спора се ражда истината, в различията - звездните екипи

В спора се ражда истината, в различията - звездните екипи

В спора се ражда истината, в различията - звездните екипи

Ако всички имаха вашия стил на управление и животът, и работа ви щяха да са по-лесни, нали? Оказва се, че това съвсем не е задължително и че различията са много полезни.

Работата с някой, който има друг подход към ситоуцаията и проблема може да доведе до напрежение, но може и до иновации и творчество.

Затова как да използваме различията, за да постигаме по-добри резултати в бизнеса са написани много мениджърски книги. Но Harvard Business Review съвсем накратко се опитва да обощи най-важното:

- На пръв поглед може да изглежда, че нямате нищо общо с вашия колега. Ако се взрете по-дълбоко обаче е вероятно да откриете споделени ценности и общи цели. Съсредоточете се върху приликите, а не върху разликите.

- Управлявайте вашите очаквания. Осъзнайте, че вие и вашият колега ще имате различни очаквания за това как нещата трябва да се направят. Общувайте и комуникирайте тези различия. Бъдете отворени да направите нещо по друг начин.

- Съсредоточете се върху иновациите. Истинската стойност на разнообразието е по-голямото богатство на крайния продукт. Използвайте общата работа и различията да намерите път към нови продукти и нови решения.

В спора се ражда истината, в различията - звездните екипи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ