Защо трябва да работите с някого, когото не харесвате?

Защо трябва да работите с някого, когото не харесвате?

Защо трябва да работите с някого, когото не харесвате?

Забравете най-добрия си приятел на работното място. Работата с някой, който ви тласка към лудост е по-вероятно да ви помогне да постигнете мечтите си, съветват от „Inc.com”.

Когато мислите за основаването на мечтания от вас бизнес, можете да си представите да работите само с най-близките си хора. Към тази мисъл ви подтиква удоволствието от това да прекарвате времето си заедно, доверието и спокойствието, което то ви осигурява.

Защо трябва да си сътрудничите с хора, които не харесвате особено?

Харесвате различни неща – ще имате и различни виждания. Когато вашите бизнес интереси са подобни, ще се съсредоточите върху едни и същи цели. Ще гледате от една и съща страна на всеки проблем. Въпреки че, това допринася за любезността и топли чувства помежду ви, винаги по този начин може да пропуснете нещо голямо.

Партньор или служител, чиято гледна точка е различна от вашите, ще забележи неща, които на вас няма да ви направят впечатление. Това е от полза.

Не се разсейвате от социални примамки. Много често не спирате да работите по даден проект само, за да планирате уикенд дейностите. Така връзката ви с въпросния партньор се изгражда само в сферата на бизнеса.

Много по-лесно е да прекратите отношенията си с такъв човек. Голям процент от хората, участници в семейния бизнес, отчаяно искат да се откъснат от него, но не смеят, защото ще влошат личните си взаимоотношения. Друг често наблюдаван случай е когато най-добрият им приятел не се справя добре със своите задължения и те си умират да го заменят с някого, но не смеят отново, поради същата причина.

По-добре умен, отколкото съгласен. Трябва да се обграждате с умни хора. Те имат големи идеи. Не е задължително да изгаряте от желание да ходите на обяд с тях. Някой, който ви предизвиква, ви кара да мислите по-трудно. По-добре сътрудникът ви да каже: „Но…” и да може да ви обясни причините, отколкото да работите с най-близкия си човек, който вечно е съгласен с вас, заради недостатъчна компетентност.

Уважението е от ключово значение. Ако прекалено много се дразните от този човек и дори се стига до крясъци, бизнес отношенията ви няма да просъществуват. Трябва да се уважавате взаимно и да сте учтиви. Особено важно е умението да се изслушвате, без да има нужда да сте приятели.

Следващият път, когато търсите да наемете някого, търсете човек, който има страхотни идеи и мисли различно от вас.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ