Търси се: Нов модел на управление за „Топлофикация София”

Търси се: Нов модел на управление за „Топлофикация София”

Търси се: Нов модел на управление за „Топлофикация София”

Столичният общински съвет (СОС) търси нов модел на управление на „Топлофикация  София”. По всяка вероятност ще се потърси външен мениджър за дружеството. Очаква се още тази седмица да започнат консултациите между различните политически сили в СОС за начина, по който да се избира консултант.

„Възможностите за нов модел на управление не означават просто да сменим сегашното ръководство. Става въпрос за нов начин на функциониране на дружеството. „Топлофикация София” е в такова лошо състояние, че само една много голяма модернизация би оправила нещата. Този модел ще гарантира, че собствеността ще остане в ръцете на Столична община”, обясни председателят на СОС Елен Герджиков.

По повод жалбите, подадени от потребителите на „Топлофикация”, Герджиков обясни, че всяка една от тях ще бъде проверена. Вчера официално бе съобщено, че депозираните оплаквания са над 25.

Има два ключови фактори в управлението на "Топлофикация", каза Николай Стойнев, заместник-председател на Столичния общински съвет.

„Още миналата година, бяха създадени работни групи. Тези групи работеха и изградиха няколко предложения за подобряване на услугата. Това са много предложения, едно от които е за кражбите на топлинна енергия. За съжаление, от всички тези мерки и предложения, много малко са влезли в употреба. Въпросът е кой е отговорен за това забавяне”, каза Стойнев.

По думите му, ДЕКВР без да има пълномощия, разработва нови условия, вследствие на което са били критикувани и не са били приети, тъй като не отговарят на закона, предаде „Фокус”. „Държавата ще налее пари, и ще закупи фалирали дружества, като „Ремотекс" - Раднево например, а в същото време нехае към дружество като „Топлофикация". Такова безотговорно поведение за нас е неприемливо”, каза Николай Стойнев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ