Управлявайте имиджа си

Управлявайте имиджа си

Управлявайте имиджа си

Много хора се притесняват, че докато изразяват своите чувства и мисли могат да уронят собствения си престиж. Особено по време на конфликт. За много хора самата мисъл, че това мже да се случи е силно обезпокоителна, пише Harvard Business Review. Полезно е да овладеете чувствата, свързани с имиджа ви. Иначе биха могли да ви обсебят и да ви попречат да бъдете продуктивни във всяка дейност.

Вашият образ в собствените ви очи се изгражда от много различни предположения, които правите за себе си: „Аз съм добър мениджър!”, „Аз съм добър човек!”, „Загрижен съм за служителите си!”. Съвсем нормално е да искате да продължите да се виждате по подобен начин. Личната самооценка е важна не само за самочувствието. Благодарение на нея изглеждате компетентни и предизвиквате одобрение у околните. Има много стратегии, които могат да ви помогнат да запазите собствения си имидж. Но на първо място, задължително е да си изясните върху какво се крепи той.

Направете списък с нещата, които според вас го изграждат. След това се вгледайте в себе си и се опитайте да си дадете сметка кои точки предизвикват у вас най-силни чувства. Точно те ще породят усещане за заплаха на имиджа ви, ако се подложат на съмнение. Ако смятате, че когато стане въпрос за тези елементи от имиджа ви, ще изпитате безпокойство или нужда да се защитавате, така със сигурност ще сте подготвени за кризисната ситуация.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ