Аналгинът на СОФАРМА удостоен с фармацевтичен Оскар

Аналгинът на СОФАРМА удостоен с фармацевтичен Оскар

Аналгинът на СОФАРМА удостоен с фармацевтичен Оскар

Аналгин®, на СОФАРМА е първият носител на новоучредения почетен знак „Еньо” за лекарство, чието премане от потребителите се е превърнало в положителна традиция.

Призовата категория беше основана тази година от Министерство на здравеопазването и Националният център по опазване на общественото здраве в рамките на традиционните награди „Фармацевтичен Оскар – Еньо”, връчвани на ежегодно провеждания форум „Алея на здравето”.

Наградата се присъжда от Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства и медико-санитарни и билкови препарати, форум "AЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО", НЦООЗ и МЗ.

Обезболяващият продукт на СОФАРМА е отличен като средство на първи избор за поколения българи от 1964 г. насам. Аналгин® е и най-продаваното обезболяващо лекарствено средство за последните 10 години у нас.

По данни на българския клон на международната организация IMS Health за периода януари 2000г. – август 2010г. българите са закупили 140 млн. опаковки от лекарството, което го прави най-предпочитаното обезболяващо сред продуктите, купувани без рецепта.

По последни проучвания на IMS Health, за периода август 2009 г. – август 2010 г., българинът е дал над 82 500 000 лв. за болкоуспоителни, като най-честата причина за покупката им е главоболието.

В над 80% от случаите главоболието се дължи на стрес, който се е увеличил вследствие на световната криза през последните години. Данните бяха оповестени на Кръгла маса, посветена на повлияване на болката, която се проведе през месец Октомври 2010г. в София, организирана от Българската асоциация за изследване и лечение на болката (БАИЛБ).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ