ГЕРБ пак успяха първи да се регистрират за изборите

ГЕРБ пак успяха първи да се регистрират за изборите

ГЕРБ пак успяха първи да се регистрират за изборите

След денонощен пост от петък насам, подсигурен от представители на Младежката организация на ГЕРБ, управляващата доскоро партия успя отново първа да се регистрира в ЦИК сред политическите сили за предстоящите избори.

Малко след 9.00 ч. тази сутрин – часът, обявен от Централната избирателна комисия за официален старт на предизборната регистрация, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и Искра Фидосова внесоха подписите, необходими за регистрация за участие в изборите на 12 май.

 По закон, всяка партия трябва да внесе минимум 7000 подписа, както и 10 000 лв. депозит, който впоследствие се възстановява, ако получи поне 1% от гласовете на вота.

 ГЕРБ внася за регистрацията си 55 213 подписа, а традицията да се регистрира първа за изборите е инициатива на младежите от партията, подета още при първото й явяване на вот, обясни Цветанов.

Той отказа да посочи конкретни имена като водачи на листи на този етап като уточни само, че централата ще се съобрази с номинациите на местните организации. Последната дума все пак ще има Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 По повод изнесените от две социологически агенции вчера данни за разлика от 1% между ГЕРБ и БСП, Цветанов коментира, че така обявените резултати се различават съществено от данните, с които разполага предизборния щаб на партията по поръчано от нея социологическо проучване. Резултатите от проучвания, поръчвани от ГЕРБ няма да бъдат огласявани, а ще бъдат използвани най-вече за анализ и стратегия при подредбата на листите, тъй като целта на ГЕРБ е да издигне професионалисти и обществено признати лица, обясни Цветанов.

Повечето от останалите основни политически сили също са почти готови със състава на листите си. Приемането на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в  изборите ще става всеки ден от 9 до 17 часа. Крайният срок за партиите е 18 часа на 27 март, а за коалиции от партии - 17 часа на 1 април, припомниха от ЦИК.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ