Гого от „Тоника” отказа пари от общината, пътува с кола за преглед в Белгия

Гого от „Тоника” отказа пари от общината, пътува с кола за преглед в Белгия

Гого от „Тоника” отказа пари от общината, пътува с кола за преглед в Белгия

Певецът Георги Найденов-Гого в момента пътува с кола към Белгия, където ще премине пълна диагностика в специализирана клиника. Това съобщи неговият син, който оповести и съдържанието на писмо от своя баща, в което певецът се отказва от 22 000 лв., заделени от общинския бюджет в Бургас. Веднага след като стана ясна диагнозата на Гого от Общинския съвет обявиха, че са готови да отделят 25 000 лв. в помощ на певеца. Парите трябваше да бъдат гласувани и дарени на сесия на общинарите след два дни.

Мотивът за отказа на тежко болния от синдрома на Лу Гериг певец е, че „не е по-различен от всеки друг гражданин”. Той се позовава и на Правилника за предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица, гласуван от Бургаския общински съвет, според който, максималната сума за такава цел е 3 000 лева.

„Всички средства, които хората дадоха за моето лечение са доказателство за тяхната любов към мен, която е взаимна. Нека останалите средства, предвидени за моето лечение от бюджета на община Бургас да бъдат отпуснати за други болни хора, Благодаря ви от сърце!”, пише в писмото си Гого от „Тоника”.

Утре, в бургаската опера ще се проведе благотворителен концерт в негова подкрепа, с участието на близо 30 изпълнители. Безвъзмездно, за своя колега ще пеят Йорданка Христова, Веселин Маринов, Мариана Попова, Трамвай номер 5, група „Сигнал”. За тези, които няма да успеят да влязат в залата на Операта, са предвидени два големи екрана отвън, които ще излъчват на живо.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ