Двама зам.-министри си тръгнаха от правителството

Двама зам.-министри си тръгнаха от правителството

Двама зам.-министри си тръгнаха от правителството

Двама заместник-министри бяха освободени по тяхна молба от постовете им дни преди очакваната оставка на кабинета Орешарски.

Със заповед на министър-председателя от длъжност са освободени заместник-министър на външните работи Тодор Чуров и заместник-министърът на вътрешните работи Йордан Грамов, съобщи правителствената пресслужба с изричното уточнение, че напускането е по тяхно желание.

Кабинетът ще подаде оставка този четвъртък, съобщи междувременно в. „24 часа” като се позова на свой анонимен източник от „Позитано” 20.

Самият Орешарски посочи преди време като най-уместна за оттегляне на правителството седмицата от 21 юли нататък, обвързвайки я по това време с първоначалните планове КТБ да бъде отворена именно на 21 юли.

В края на миналата седмица обаче шефът на парламента Михаил Миков подкани дипломатично кабинета най-късно на  23 юли оставката да е депозирана в парламента, който ще заседава тогава и ще може да я разгледа. Дори и след гласуването й, правителството остава и ще работи в оставка до назначаването на служебен кабинет от президента, който днес се ангажира на 5 август да представи приоритетите му

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ