Дянков чакал с нетърпение проверката на Евростат

Дянков чакал с нетърпение проверката на Евростат

Дянков чакал с нетърпение проверката на Евростат

В бодро, сутрешно участие по БНТ, вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви, че чака с нетърпение проверката от Евростат. „Такива проверки се правят навсякъде. По-добре да дойдат сега и да разсеят всички съмнения. Очаквам ги с нетърпение”, сподели той от ефира на Националната телевизия.

После очерта поредица от успехи на правителството. Според Дянков:

- България се справя много добре в борбата срещу контрабандата.Сега, в цяла Европа има контрабанда и това е следствие от кризата, която съдейства за нейното процъфтяване. Контрабандата на цигари в България е 29%, докато в засегнатата от кризата Латвия - 60%. Във водещата европейска икономика Германия е 19%.

- Най-големият успех на това правителство, почти година след идването му на власт, е постигната стабилност. Това е важно за излизането от кризата.

- Износът през април е нараснал с 40% за април. Този ръст е непознат за България за последните пет години. Наблюдава се растеж на износа както за Европа, така и за азиатските пазари.

Повишеният износ за април беше причината вчера Симеон Дянков да обяви, че излизаме от кризата. А ние оставаме в очакване на следващия епизод от българската "Оптимистична трагедия".

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ