И БСП върна мандата за съставяне на правителство

И БСП върна мандата за съставяне на правителство

И БСП върна мандата за съставяне на правителство

Втората по големина парламентарна сила, Коалиция за България, последва почина на ГЕРБ от вчера и  върна мандата за съставяне на правителство веднага след получаването му. Той бе връчен днес от президента Росен Плевнелиев в 13.00 ч. на представители на коалицията.

„В духа на политическите договорености, отказвам да съставя правителство, Министерски съвет. Връщам мандата”, заяви Атанас Мерджанов, председател на ПГ на КБ.

Президентът съответно обяви, че продължава по процедура и третата група, на която ще връчи мандат е ДПС.

На заседание на Националния си съвет вчера следобед БСП прие проект на политическа резолюция за участие в предсрочните парламентарни избори. В него бе записано, че "БСП ще се противопостави на задкулисието, ще работи за върховенство на закона, за реабилитация на политиката като поле на обществени интереси." Партията очертава ГЕРБ като основен политически опонент, в който вижда "изразител на дясна и авторитарна политика, на скрити зависимости".  В документа се подчертава още, "че се налага да ревизират отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. "
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ