Момче с опасност за живота след побой до столично училище

Момче с опасност за живота след побой до столично училище

Момче с опасност за живота след побой до столично училище

16-годишен възпитаник на столичното 35 СОУ, известно още като Трета немска гимназия е в тежко състояние е с опасност за живота, след побой, нанесен му от трима ученици от професионалната строителна гимназия. Инцидентът е станал снощи, близо до 35 СОУ, което се намира в кв. "Лозенец".

Тримата нападатели били с маски и причакали 16-годишният Андрей на излизане от училището след приключването на втора смяна на учебните занатия. Те го повалили на земята, ритали го и го блъскали. По сведения на очевидци са били въоръжени с боксове и ножове, съобщи БНР.

На място са пристигнали полицейски патрули и екип на "Спешна помощ", който откарал жертвата на побоя в „Пирогов". Младежът е в тежко състояние с разкъсан далак и контузии по тялото. Настанен е в противошокова зала с опасност за живота. Полицията е задържала единия нападател - 15-годишния Валентин, който е ученик в Строителния техникум. Преди две седмици на него и негов съученик е бил съставен предупредителен протокол от органите на реда след сблъсък отново с ученици от 35 СОУ. На 7 ноември, четирима единадесетокласници от немската гимназия в "Лозенец" провокирали Валентин и негов съученик. Стигнало се е до сбиване, при което по-сериозно са пострадали единадесетокласниците. Тогава е подаден сигнал в Четвърто РПУ и всички участници в инцидента са разпитани. На момчетата от строителната гимназия е отправено предупреждение с протокол, уведомени са родителите им и училищното ръководство. Три дни по-късно последвал втори инцидент, твърдят деца и от двете училища.

Педагогически съветник е уведомил официлано Четвърто РПУ, че напрежението между враждуващите групи от двете училища нараства.

Според съученици на участниците в конфилктите става въпрос за противоборство на фенове на „Левски" и ЦСКА.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ