Петима българи се включват в благотворителен пробег от София до Букурещ

Петима българи  се включват в благотворителен пробег от София до Букурещ

Петима българи се включват в благотворителен пробег от София до Букурещ

Петима българи ще стартират на 4 ноември, вторник, в благотворителен маратон с бягане  и колоездене от София до Букурещ в рамките на международното състезание "1000 km Balkan Charity Challenge". Те ще изминат повече от 1000 километра между двете столици в рамките на инициатива, организирана от румънска страна и подкрепена от фондация "Помощ за благотворителността в България". Състезателите в нея от Румъния са десетима. Ще се бяга в продължение на 7 дни със средна скорост от 55 километра на ден.

Един от сънародниците ни, които ще се включат, е 33-годишният корпоративен ИТ мениджър във "ВМ Финанс Груп" Григор Върбанов. „Това събитие е без състезателен характер и е изцяло с благотворителна цел. Опитът ми от миналогодишно бягане на разстояние от София до Ботевград за един ден ми дава увереност, че ще се справя с тежкото физическо изпитание. С останалите участници от България сме в общ клуб за бягане – „Спортен бегач”. Вярвам, че има смисъл в каузите, които подкрепяме”, обясни той.

Инициативата събира средства за шест български и дванадесет румънски каузи, подкрепени от различните участници. Така например дарителите, които подкрепят пробега на Григор Върбанов, ще могат да помагат със средства за каузата, зад която застава той с участието си – „Водна терапия и спортна рехабилитация за деца с увреждания”. Сред останалите български каузи се включват „Подкрепа за семействата на хора, загинали при професионални злополуки”, „Център за дневна грижа за деца с увреждания” в Плевен и други.

Благотворителният маратон “1000 Balkan Charity Challenge” ще стартира в София, след като за него предишния ден ще са пристигнали с велосипеди от Букурещ част от участниците. Още за каузите му и спортистите, които ще се включат, можете да разберете от сайта му

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ