Първанов ще говори, а Дянков е в чужбина

Първанов ще говори, а Дянков е в чужбина

Първанов ще говори, а Дянков е в чужбина

Какво е разположението на силите днес преди решаващия рунд в скандала Първанов – Дянков?

Президентът ще даде обстойна пресконференция, която, поради фундаменталното си значение дори ще бъде излъчена в реално време от БНТ. Финансовият министър обаче няма да има възможност да гледа прякото предаване, защото е на работно посещение във Великобритания.

Изявлението на президента Първанов започва от 14 ч. днес. Държавният глава ще коментира въпроси, свързани с антикризисната политика, подготовката на българската позиция по Стратегия “Европа 2020”, както и отношенията между институциите, съобщиха от прессекретариата на „Дондуков”2. Очакванията са за развой в стил „Империята отвръща на удара”, след като преди два дни ГЕРБ реши да задейства процедура за отстраняването на Първанов от поста.

Поводът, както всички вече добре знаем е публикуването на стенограмата от разговора между Първанов и Дянков, а основанията на ГЕРБ – за записване и огласяване на съдържанието без знанието на Дянков. Президентската институция запази мълчание цели два дни след решението на управляващата партия и вероятно ги е посветила на солидна подготовка за днешната пресконференция.

В същото време вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков има поредица от срещи в Лондон - първо, с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие Томас Миров и с главния икономист на ЕБВР Ерик Берглоф. Работната му програма предвижда и разговори с експерти на агенциите за кредитен рейтинг Moody’s, Standart&Poor’s и Fitch Ratings Ltd

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ