Сергей Станишев се оттегля от лидерския пост в БСП

Сергей Станишев се оттегля от лидерския пост в БСП

Сергей Станишев се оттегля от лидерския пост в БСП

Дългогодишният председател на БСП Сергей Станишев ще се оттегли от поста. Това обяви самият той по време на Националното заседание на БСП.

„Предлагам на днешния пленум да вземе решение за свикването на заседание на конгреса на 27 юли, на който да приемем предизборната си платформа и да изберем нов председател на БСП”, заяви Станишев.

„Не отстъпвам, за да седна нито на първия, нито на последния ред. Оставам в първите редици на битката. Ще застана до новия лидер. С всичката сила на авторитета и опита, който съм натрупал във времето. С европейското си влияние и позиции. С ясната убеденост, че днес и сега ни е нужна промяна, но и единство, и приемственост. Защото това са измеренията на една нова сила, която ще даде на БСП шанса и волята да се превърнем в партията на общественото доверие”, допълни Станишев.

По думите му БСП има нужда не само от промяна на личности, но и от преосмисляне на принципите и основите, които определят нашето поведение и се отразяват – „защо не си го кажем – на начина, по който хората ни възприемат и оценяват”, отсече Станишев.

За наследници на Станишев са спрягани Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Михаил Миков.

В края на юни Сергей Станишев внесе молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител. По този начин лидерът на социалистите потвърждава избора си на евродепутат, въпреки че по време на предизборната кампания и след евровота заявяваше, че няма да отиде в Европейския парламент.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Станишев е спряган за еврокомисар по емиграцията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ