Сини и БСП критикуват антикризисните мерки на правителството

Сини и БСП критикуват антикризисните мерки на правителството

Сини и БСП критикуват антикризисните мерки на правителството

В реформите управляващата партия се движи по ръба на ляв популизъм, заяви председателят на ДСБ Иван Костов. Националното събрание на ДСБ реши партията да увеличи своята настойчивост ГЕРБ да започне незабавно да изпълнява реформите от антикризисния план от 1 октомври 2009 г.  Според Костов в новите 60 антикризисни мерки има неостойностени мерки за подкрепа на пазара на труда и ГЕРБ трябва да каже каква е тяхната цена. Те са набелязани под натиска на синдиката, оцени лидерът на ДСБ.

Екатерина Михайлова подчерта, че здравната и пенсионната реформи са непопулярни, но и двете са необходими и отлагането им ги прави още по-тежки. ГЕРБ тръгва решително, но после се плашат от натиска на обществото и отстъпват, коментира ръководството на ДСБ.

Трябва да е ясно какво правим и как България излиза от кризата, люшкането на правителството насам-натам трябва да спре, заяви председателят на СДС Мартин Димитров. Паниката, която се всява у гражданите от колебаещата се политика, е много вредна. Антикризисната програма, която се предлага в момента, не може да запълни нито дупката в бюджета, нито пропуските в управлението на България през последните месеци. Цената на един успех на тази програма ще бъдат фалити на фирми и голяма безработица, допълни Димитров.

Позицията на ДСБ и СДС е важна - те подкрепят правителството на Бойко Борисов, защото депутатите на ГЕРБ са само 117.

В така наречените антикризисни мерки на правителството няма мерки, а само закрепване на фискалната политика, каза бившият финансов министър и настоящ депутат от БСП Пламен Орешарски. Лансирано е да се свиват разходи, без да е ясно как да стане това. Правителството реши да се разходва, колкото е размерът на приходите, но това не е е мярка, а принцип. Искаме конкретно да видим на кое ведомство как ще бъдат редуцират разходите. Стана ясно само, че МВР няма да бъде орязвано, но има и други толкова важни ведомства, допълни бившият министър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ