НАСА планира да прати хора на Марс през 2025 г.

НАСА планира да прати хора на Марс през 2025 г.

НАСА планира да прати хора на Марс през 2025 г.

Американската космическа агенция НАСА официално обяви планове да изпрати хора на Марс към 2025 г. 

Това съобщава самата тя в Twitter профила си. Новината е отразена от huffingtonpost.co.uk, от сайта ScienceAlert и други медии. 

Идеята е това да се случи чрез космическата капсула "Орион". Утре (4 декември) "Орион" ще проведе тестов полет. Към средата на 30-те години на 21 век апаратът ще трябва да може да превозва хора по-далеч от всякога. Той ще ги транспортира до близки до Земята астероиди през 2025 г. и трябва по това време да е готов да помогне човешки крак да стъпи на Червената планета. 

В полета си утре "Орион" ще обиколи Земята два пъти, превозвайки 1200 сензора. Пътуването ще трае около 4 и половина часа, след което машината ще падне в Тихия океан. Останките от нея ще бъдат събрани от плавателен съд на Американския военноморески флот. 

Тестовите полети без човешки екипаж ще помогнат на НАСА да изследва различните особености на капсулата, която може да превозва четирима души, преди да започнат експериментални полети с нея с хора на борда й. 

Ако плановете за приземяване на астронавти на Марс се осъществят, събитието ще бъде крайъгълен камък в световната история на космическите изследвания и най-вълнуващата стъпка в тях след кацането на хора на Луната през 1969 г. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ