Атентат по време на шествие в Харков, има загинали

Атентат по време на шествие в Харков, има загинали

Атентат по време на шествие в Харков, има загинали

Двама души са загинали, а 15 са ранени при взрив в Харков по време на похода на Марша на солидарността, съобщава Offnews.bg.

Инцидентът е станал, когато колона от около 500 активисти са се придвижвали по улица „Маршал Жуков”.В резултат на терористичния акт има хора, които са проснати на улицата в безсъзнание. Също така е пострадал един от полицаите, които са се грижили за реда по време на похода. На мястото на инцидента са пристигнали няколко екипа на Спешна помощ.

За участие в патриотическия марш по повод първата годишнина от Евромайдана в Харков днес са се събрали над 500 души.

Източният украински град е под контрола на Киев и се намира на около 200 км от зоната на бойните действия между правителствените сили и сепаратистите. По непотвърдени данни, взривното устройство е мина, заровена предварително.

В момента над 100 000 са учасниците в Марша на достойството в Киев, с който се почита паметта на загиналите през последната година украинци за свобода.

Инцидентът става само часове, след като стана ясно, че украинските власти и проруските бунтовници в Източна Украйна са подписали споразумение, позволяващо да започне изтеглянетото на тежките оръжия от фронтовата линия. Преди подписването държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди, че САЩ предвиждат да наложат много скоро нови тежки санкции срещу Русия, която смятат за отговорна за нарушаването на договореното прекратяване на огъня в Украйна.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ