Руският паpламент одобри военна намеса в Крим

Руският паpламент одобри военна намеса в Крим

Руският паpламент одобри военна намеса в Крим

Руската Дума одобри единодушно военната намеса в Крим. Така депутатите удовлетвориха отправеното от президента Владимир Путин искане да се изпратят руски военни части в автономната украинска република с цел стабилизиране на обстановката, съобщава ТВ Евpопа.

Според информация на Кремъл Путин е внесъл искането с оглед на извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на руските граждани там. Руският президент е подчертал, че въоръжените сили на страната ще останат в автономната република до нормализирането на обстановката там.

Руският президент е подчертал, че въоръжените сили на страната ще останат в автономната република до нормализирането на обстановката там. Колона руски войски вече се придвижва по територията на Запорожка област в Украйна, като е преминала през Чонгарски полуостров. Според източници на агенцията висшето политическо ръководство в Киев знае за това, но не предприема никакви действия и мерки. Анализатори коментираха по този повод, че случващото се в момента между Русия и Украйна все повече прилича на прекрояване на картата от Втората световна война.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ