В Непал започнаха снимките на мащабната кинопродукция "Еверест"

В Непал започнаха снимките на мащабната кинопродукция Еверест

В Непал започнаха снимките на мащабната кинопродукция "Еверест"

След точно година, на 27 февруари 2015 г., Universal Pictures, Walden Media и Cross Creek Pictures ще представят на кинозрителите епичното приключение „Еверест“. Негов режисьор е Балтазар Кормакур („Два патлака“, „Контрабанда“), който снима продукцията в момента в Непал.

Филмът е вдъхновен от истински събития, съобщават представители на продуцентските компании. В него ще участват Джейсън Кларк („Великият Гетсби“, „Враг номер едно“), Джош Бролин („Мъже в черно 3“, „Няма място за старите кучета“), Джон Хоукс („Линкълн“), Джейк Джиленхол („Принцът на персия“, „Планината Броукбек“), Мартин Хендерсън („Предизвестена смърт“), Емили Уотсън („Ана Каренина“), Майкъл Кели („Зрителна измама“) и Томас М. Райт (ТВ сериала „Мостът“).

Лентата проследява похода на две различни експедиции в опит да изкачат най-високата планина в света, предизвикани да достигнат прага на човешките си възможности от една от най-свирепите снежни бури в историята на света. Очаква се сюжетът да заинтригува любителите на зимните спортове, катерачите и част от широката публика.

Снимките са започнали в началото на месеца в подножието на непалския връх Еверест. Снимачният екип е достигнал до Лагер 3 на 7 470 м. надморска височина. „Над 7 900 м. е зоната на смъртта, където никой не може да дойде и да те спаси. Ако изпаднеш в беда на тази височина, ситуацията бързо може да стане смъртоносна“, обяснява продуцентът Тим Беван. Снимките ще продължат в италианските Доломити, както и във филмовите студия „Чинечита“ в Рим и „Пайнууд Студиос“ във Великобритания.

Сценарият е адаптиран от Марк Медоф („Деца, забравени от бога“) и носителя на „Оскар“ Саймън Бьофой („Беднякът милионер“). Оператор е Салваторе Тотино („Шифърът на Леонардо“), а дизайнер на продукцията е Гари Фрийман („Господарка на злото“).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ