Трейлър на деня: "Хобитът: Битката на петте армии"

„Това е последен филм в един грандиозен замисъл“, казва Гандалф в новия трейлър на финалния филм от хитовата кинопоредица „Хобитът“. Видеото събира внимание в YouTube.

“Звучи добре, Ганди“, отговарят шеговито авторите на „Хъфингтън Пост“. При всички случаи епизодът за край на фантастичната сага ще се отличава с продължително планиране и традиционните за нея впечатляващи ефекти на компютърната графика, които пренасят зрителя в приказния приключенски свят на Гандалф и компания.

„Хобитът: Битката за петте армии“ ще излезе по кината в САЩ на 17 декември. Той слага край на серия от пет предишни филма. По-рано режисьорът Питър Джаксън разкри, че в края на продукцията ще има голяма батална сцена с времетраене 45 минути. Той все пак увери феновете, че ще се постарае те да не се почувстват уморени от гледане на битки на големия екран

„Трябваше да оформим пейзажа - поясни режисьорът, заснел трилогията „Властелинът на пръстените". - Ако имате 10 000 орки, колко помещения ще са им нужни? Дали те ще изпълнят долината, или ще изглеждат като петънце? След това се заловихме със създаването на схематични проекти“, каза Джаксън. „Толкин прибягва до ползване на орли, защото те променят много бързо нещата - добави режисьорът. - Орли има и в плановете ни за филма, но не като спасители. Искам да кажа, че ако орли отнасяха Фродо до планината Дуум във „Властелинът на пръстените" и го оставяха да изпусне пръстена си, тези филми щяха да са много по-кратки", допълни той.

Ето и трейлъра. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ