Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отмениха таксата за пускане на тока за клиентите на ЕВН

100

Сдружението за правна помощ на потребителите спечели и на втора инстанция делото срещу общите условия на ЕВН Електроснабдяване ЕАД, съобщават от неправителствената организация.

На 8 декември 2014 г. Пловдивският апелативен съд е потвърдил решението на Пловдивския окръжен съд, като постанови да се преустанови прилагането на оспорените от сдружението клаузи от Общите условия на електроснабдителното дружество.

Това означава, че считано от 8 декември т.г. потребителите на ЕВН не дължат такса за включване при спиране на електрозахранването на абонатите. ЕВН Електроснабдяване ЕАД не може да прекъсва снабдяването с електрическа енергия, без предварително да е уведомил потребителя за това.

От енергийното дружество обясниха обаче, че Общите условия на EВН България Електроснабдяване EAД продължават да действат във вида, в който съществуват към момента, тъй като решението на съда не е окончателно. То подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС) в едномесечен срок от официалното му съобщаване на страните, което предстои.

 „Вярвайки в своите аргументи, ЕВН България Електроснабдяване ЕАД ще се възползва от правото си да обжалва решението пред горна инстанция”, посочват от електроразпределителното дружество.

още от Енергетика