„Газпром“ подписа споразумение за „Северен поток 2“

„Газпром“ подписа споразумение за „Северен поток 2“

„Газпром“ подписа споразумение за „Северен поток 2“

Руската енергийна компания "Газпром" подписа акционерно споразумение за "Северен поток 2" - BASF, E.ON, Shell и OMV получават по 10% в "Северен поток", а "Engie" - 9%. За руския газов гигант остават 51%.

"Газпром" и E.ON обсъдиха актуални въпроси и перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в енергийния сектор в рамките на Източния икономически форум, се казва в прессъобщение на компанията, цитирано от БГНЕС. "Особено внимание бе отделено на подобряването на ефективността на доставките на руски газ за клиентите в Германия и Европа като цяло. По-специално беше обсъдено успешното изпълнение на проекта "Северен поток", посочват още от "Газпром".

В работната среща са участвали ръководителят на "Газпром" Алексей Милер и един от членовете на борда на директорите на E.ON - Клаус Шефер. Те са отбелязали значението на газопровода, който е от стратегически характер за износа и подобряване на сигурността на доставките в Европа.

Капацитетът на газопровода е 55 милиарда кубически метра газ годишно, от Русия до Германия, по дъното на Балтийско море.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ