Комедия разказва за проблема с имената на френските имигранти

Комедия разказва за проблема с имената на френските имигранти

Комедия разказва за проблема с имената на френските имигранти

Дино Фабрици не е този, който изглежда. За приятелите си той е италиански търговец на коли; успешен, известен, на ръба на повишението и предстоящ младоженец. Но вкъщи, за майка си, той е Мурат Бен Саудад, френски алжирец, който тъкмо е сменил името си, за да си намери работа.

Дино е главният герой в нов френски комедиен филм, наречен „Италианцеът” (L'Italien), разказва BBC. Комедията акцентира върху смущаващата френска реалност, в която нарастващ брой имигранти от второ и трето поколение в страната се прекръстват, за да се социализират по-добре.

Поставени в трудна ситуация, гражданите на Франция от чуждестранен произход са принудени да живеят паралелно два живота и да крият произхода си.

Безработицата във Франция е 10%. По неофициални данни, липсата на трудова заетост сред населението в бедните предградия, където живеят внуци на чуждестранни емигранти след Втората световна война, е двойно по голяма.

Френските работодатели търсят само имената, коментира още BBC, разказвайки за случая на прехвърлилата 30 г. французойка Наема Мили, която знае четири езика и е пратила над 100 автобиографии, но не й се обаждат дори за интервю. Наема също иска да смени името си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ