Джак Дорси подари $200 млн. на служителите си

Джак Дорси подари $200 млн. на служителите си

Джак Дорси подари $200 млн. на служителите си

Новият генерален директор на Twitter и негов основател, Джак Дорси, прехвърли част от акциите си на служителите на компанията. Общата сума на щедрия подарък е $200 млн., които съставляват дял от 1% от акциите на микроблога, съобщава Fortune.

След транзакцията, Дорси продължава да бъде един от най-големите частни инвеститори в Twitter с дял от 2,23%.

"Реших да инвестирам в нашите служители. Повече ми харесва да бъда скромна част от нещо голямо, отколкото голяма част от нещо незначително. Вярвам, че всички заедно ще направим Twitter голяма компания", коментира постъпката си Дорси.

Международни анализатори смятат, че по този начин Дорси подава ръка за помирение и разведряване на отношенията с персонала, които се усложниха след обявените предстоящи съкращения на работни места в Twitter. Компанията уволнява около 336 души. Съкращенията са част от мащабен план за ускоряване на ръста на компанията. Обявяването им стана само седмица след като съоснователят на Twitter и временен нейн ръководител, Джак Дорси бе назначен официално за генерален директор. Той подчерта, че му е тежко да обяви, че се налага компанията да се раздели с част от своите служители и обеща публично, че всеки от уволнението ще получи достоен пакет компенсации и помощ за трудоустрояване.

Малко след това се появи информация, че бившият генерален директор на Microsoft, Стив Балмър става един от най-големите частни инвеститори в Twitter след като изкупи 4% от акциите на компанията. Новината покачи цената им на борсите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ