Нов шеф оглавява Nokia

Нов шеф оглавява Nokia

Нов шеф оглавява Nokia

46-годишният индиец Раджив Сури е новият изпълнителен директор на Nokia, предаде Би Би Си.

Той оглавява компанията след като досега ръководеше подразделението й за телекомуникационно оборудване Nokia Solutions and Networks (NSN). То става водещо за бизнеса й, след като продаде производството си на мобилни телефони на Microsoft за 5.44 млрд. долара. Nokia финализира сделката миналата седмица. След продажбата, предишния изпълнителен директор Стивън Елъп напусна, за да стане вицепрезидент в Microsoft.

Раджив Сури работи в Nokia от 20 години. Той управлява подразделението й за телекомуникационни мрежови съоръжения от октомври 2009 г. и има значително успехи в него, спомогнали то да стане печелившо. Председателят на компанията Ристо Сииласмаа коментира, че Сури е доказал способността си „да създава стратегическа яснота, да внедрява иновации и растеж и да подсигурява дисциплинирано изпълнение, с което да се създават резултати“.

Финландската компания, която някога бе световен лидер в производството на мобилни телефони, планира да се фокусира върху развитието на мрежи, устройства с карти и технологични разработки и лицензи. Тя очаква милиарди устройства да бъдат включени в следващото десетилетие в различни сектори на икономиките, като транспорта, здравеопазването и медицината. Това според нея ще наложи по-висока степен на свързване, за да може да се поеме и управлява нарастващия трафик от данни и да се подобряват услугите, базирани на локация.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ